Суд виніс ухвалу тимчасово припинити ретрансляцію ТVСІ

23 июля

22.07.2014р.

17 липня цього року Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до відкритого акціонерного товариства «ТВ Центр» (юридична особа за законодавством Російської Федерації) про визнання іноземних програм такими, що не відповідають законодавству, й тимчасову заборону розповсюдження програми «ТВ Центр – Іnternational» («ТVСІ»).

Суд ухвалив рішення залучити до участі у справі як співвідповідача ТОВ «Вертикаль-ТВ», яке ретранслює програми відповідача на території України.


Також суд виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову, якою зобов’язав ТОВ «Вертикаль-ТВ» і провайдерів програмної послуги, які уклали угоди з цією компанією, тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземної програми «ТВ Центр – Іnternational» до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню.


Клопотання обґрунтоване тим, що за результатами моніторингів, проведених Національною радою, зафіксовано низку грубих порушень, що несуть загрозу інформаційній безпеці держави, Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та Європейської конвенції про транскордонне телебачення при ретрансляції іноземної програми «ТВ Центр – Іnternational» у багатоканальних телемережах провайдерів програмної послуги на території України.


Попереднє судове засідання призначене на 14 годину 4 серпня. На нього будуть викликані представники усіх сторін.

http://nrada.gov.ua/ua/news/radanews/22700.html

Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber